Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


különleges virágok

2009.09.27

KENGURUMANCS
Ausztrália délnyugati tájain őshonos növény. A napos, jó vízáteresztésű talajban érzi jól magát.
Szőrös bugavirágai sárga, piros vagy rózsaszín színűek. Egyszerű, lándzsás levelei vannak, hegyes levélcsúcsokkal. Levélnyél hiányzik.
Évelő, a növény télire a gyöktörzsbe húzódik vissza.

 

ELEFÁNTLÁBBizarr forma és csupasz törzs jellemző erre a növényre. Tulajdonképpen törzse víztározóként működik és több méter magasra ( akár 10 méterre ) is megnőhet.
Mexikóban és Amerika délnyugati részén őshonos.
Hosszú, keskeny levelei vannak.

A csodagumó (Amorphophallus titanum) Kelet Indiából származik és a kontyvirág félék családjába tartozik. A növény attól különleges, hogy tavasszal először a virágot hajt, amely a romlott hús szagára emlékeztet. Idősebb korában a virág akár 3 méteresre is megnőhet

Nolina: buzogányfa:

A kezdő kertészek álma lehet ez a furcsa formájú érdekes dísznövény, amelynek idősebb korában megvastagszik a törzse palackszerűen, miközben vékony levelei ívben meghajlanak. Modern lakásokban igen jól mutat, de akár központi fűtéses lakásokban is szépen fejlődik. A fiatal példányoknál a kertészek sokszor két-három kisebb gumót is összeültetnek, hiszen ilyenkor a gumó még csak két-három centiméter átmérőjű, és igen lassan növekszik. Idősebb korában már érdemes szétültetni őket külön cserépbe, hiszen akár majd évek múlva elérheti a két méteres magasságot is a növény. Nagyon jól viseli a téli száraz fűtött lakásokat, télen nagyon keveset öntözzük, mert a megvastagodott törzsben tárolja a nedvességet.

Golgotavirág (Passiflora)
Megtalálható a Bermudákon, Amerika, Vietnam, Indonézia, Ceylon, Malayzia, Nyugat-Indiai-szigetek területein.
A virág átmérője 11-12 cm. Vékony héjú a gyümölcse, kellemesen aromás, édes-savanykás.
Frissen vagy főzeléknek használják fel. Egész évben folyamatosan terem, a párás meleget igényli.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.